پرداختن به زوایای این رخداد سیاسی از اضلاع گوناگون فرصتی دیگر طلب میکند، اما آنچه بیش از اصل این رویداد اهمیت دارد، عملکرد ایدهآل منتخب مردم در سالهای صدارت است که خواسته رهبر معظم انقلاب، مراجع عظام و مردم مسلمان میباشد.
در آغاز باید این فرصت بزرگ را به جناب حجةالاسلام والمسلمین حسن روحانی تبریک گفت و توفیق روزافزون ایشان را که توفیق نظام و انقلاب اسلامی است، از خداوند متعال تمنا کرد؛ و آنگاه از سر دلسوزی، نکاتی چند را که برای امروز و فردای ایشان ضروری است، یادآوری نمود.
1. تاریخ رهبری داهیانه مقام معظم رهبری ثابت کرده است که معظمله، در راستای خدمت به مردم و نظام، از دولتها حمایت نمودهاند؛ بر این اساس، توجه به منویات ایشان که از منظر خیرخواهی برای مردم و مسئولان بیان میگردد، سبب موفقیت شما و دولت آینده خواهد بود و لحاظ این امر بهعنوان یک اصل، توفیق روزافزون را در پی خواهد داشت.
2. خاستگاه اصلی انقلاب، فرهنگ اسلامی است؛ لذا همه پایههای پایداری و پویایی این پدیده بزرگ تاریخی، بر بستر فرهنگ استوار شده و تاکنون ایستاده است. با این نگاه، حضرتعالی که از سوابق مبارزاتی قبل انقلاب و مجاهدتهای دوران دفاع مقدس و عضویت در مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری و بالاتر از همه حضور در کسوت مقدس روحانیت برخوردارید، شایسته است با عنایت و اهتمام بیشتری به این مهم بپردازید و بیشک از افراط و تفریط و سیاسینگری بپرهیزید؛ نه فرهنگ را وجهالمصالحه با دگراندیشان قرار دهید و نه آن را به چماقی برای دورساختن جوانان از اسلام و انقلاب قرار دهید. در این عرصه، تدوین و اجرای یک نظام جامع اعتدالمحور و تدبیرگرا، آنچنان که در شعارهای انتخاباتی بر آن تأکید داشتهاید، بسیار کارساز خواهد بود.
3. مراجع معظم و حوزههای علمیه، ظرفیت عظیمی دارند؛ اگر جنابعالی و اصحاب دولت با توجه به این ساحت مقدس، با خلوص و صفا، رویکرد و گرایش ارزشی داشته باشید که دارید، میتوانید با بهره از این پتانسیل بینظیر، در همه امور کشور از توصیهها، دیدگاههای کارشناسی و حمایتهای معنوی و کارکردی آنان استفاده نمایید.
جنابعالی به شهادت تاریخ، نیک میدانید که مراجع مکرم تقلید و بزرگان حوزه، حاضرند تمام توان خود را برای حمایت از دین و فرهنگ دینی به میدان آورند، پس دولتها باید این فرصت بزرگ را آنچنان که باید، مغتنم شمرند و بهترین تعامل را با آنان داشته باشند.
4- در طول تاریخ انقلاب بارها، نگاههای جناحی، ملت را از بهرهمندی از بسیاری استعدادها محروم ساخته است، انتظار میرود، همانطور که در بیانات انتخاباتی بر آن تأکید ورزیدهاند، با شایستهسالاری، از همه ظرفیتهای انسانی کشور استفاده شود، که این امر، فضای همدلی و همافزایی را افزون میسازد و انسجام ملی را مستحکمتر مینماید.
5. افراط و تفریط، دیگر ضایعهای است که در طول سالهای متمادی، از آن ضربات تاریخی خوردهایم؛ گاه مثلاً در مسئله حجاب سختگیری غیرقابل باوری داشتیم و گاه رسماً به ناجا گفته شد، که حق کوچکترین برخورد با بدحجابان خیابانی را ندارد! و این امر زمانیکه با مسایل سیاسی ممزوج میشود، معضلهای میگردد که حل آن آسان نیست و اینگونه است که ما هنوز بعد از گذشت 34سال، بر رفع کامل این مشکل - بهعنوان نمونه - توفیق نیافتهایم. بیشک دهها مسئله همچون حجاب داریم و این امر فقط بهعنوان یک نمونه مطرح شد تا ما در پرداخت به همه مسایل کشور در عرصههای اقتصادی، فرهنگی، بینالمللی و... از افراط و تفریط بپرهیزیم و آنطور که گفتهاید و انشاءالله عمل خواهید نمود، از جاده اعتدال خارج نشویم.
سخن پایانی نیز آنکه، اینک ملت مؤمن و انقلابی ایران اسلامی، تقویم سفید چهارساله کشور را در اختیار شما بهعنوان یکی از فرزندان حوزه و دانشگاه قرار داده است، پس در پیشگاه خداوند متعال، اولیای الهی، امام راحل رحمةاللهعلیه و شهدای گرانارج با خود عهد ببندید، بهگونهای عمل کنید که دوره ریاست شما، با عنایت و رضایت الهی انجام یابد. انشاءالله
حسن مولایی